En skoterolycka inträffade i Duved, väster om Åre, sent på lördagskvällen. Två personer är inblandade och det är oklart hur allvarligt skadade de är. Kartbilden är ungefärlig. Foto: SVT Grafik

Snöskoterolyckor i Åreområdet – en till sjukhus med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha skadats i en skoterolycka under sitt arbete  i söndags morse och två personer i 20-årsåldern var inblandade i en olycka i Duved  sent på lördagskvällen. En av dem har tagits till sjukhus med ambulanshelikopter.

På söndagsmorgonen ska en man i 30-årsåldern ha skadat sig i en skoterolycka i Åreområdet. Olyckan ska ha skett när mannen arbetade.

Skoterolycka under lördagskvällen

Vid 23-tiden på lördagskvällen ska två personer  i 20- årsåldern ha åkt på en skoter som av någon anledning kört in i ett träd. Även denna olycka ska ha skett i Åreområdet.

– En person är förd med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Casey Causevic, RLC-befäl på polisen region Nord.

Oklart skadeläge

Räddningstjänst och polis tog initialt hjälp av fjällräddare vid insatsen.

– De hjälpte till att föra personerna till farbar väg, säger Marie Andersson, presstalesperson på polisen region Nord.

Den andra personen togs till sjukhus med ambulans. Vid 07-tiden på söndagen fanns ingen offentlig skaderapport från Region Jämtland Härjedalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.