200 000 till damhockeyn i Brunflo – damtränaren: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Brunflo IK har beviljats ett stöd på 200 000 kronor från Östersunds kommun. Pengarna är vikta till deras satsning på damverksamheten. Nu berättar tränaren hur pengarna ska användas.

Med bidraget kommer klubben att kunna bedriva verksamhet på lika villkor för både tjejer och killar menar Mikael Jansson, huvudtränare för Brunflo IK:s damer. Han vill också att det ska bli lättare för nybörjare att komma in i sporten, samtidigt som man ska kunna stötta de som verkligen vill satsa.

– Det är helt fantastiskt, nu har vi både en förening som vill det här och en kommun som stöttar och en massa företag som också vill vara med och hjälpa oss, säger han.

Likadan utrustning

Som första åtgärd kommer Mikael Jansson att uppdatera utrustningsförrådet och jobba för att boka in fler matcher. Vilket stämmer väl med önskemålen hos lagkaptenen.

– Jag hoppas att vi kan få likadan utrustning nu, samma färg på hjälmarna och så. Sedan att vi får spela en massa matcher också, säger Ella Bohlin, som är kapten i Brunflo IK:s damlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.