Det är ortopeden, som bland annat ansvarar för frakturer och skador på ben, som ställer in operationer. Foto: Bertil Ericson/TT

300 sjukanmälda på Region Jämtland Härjedalen – ställer in planerade operationer

Uppdaterad
Publicerad

På grund av personalbrist ställs nu flera planerade operationer in på Östersunds sjukhus. Extremt många anställda är sjukanmälda, i enlighet med förebyggande åtgärder mot coronaspridning.

Det är icke-akuta ortopediska operationer som nu ställs in på grund av den personalbrist som uppstått när cirka 300 anställda på regionen sjukanmält sig med förkylningssymptom.

– De flesta av dem är säkert snuviga och när man fått svar på ett coronaprov kan de säkert komma tillbaka och jobba, säger Anna-Lena Högström, kommunikatör på Region Jämtland Härjedalen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Hur många operationer det rör sig om finns inga uppgifter om.

– Jag kan inte svara på hur många det är, det kan variera lite från dag till dag. Det kan nog variera rätt mycket hur många det handlar om, säger Anna-Lena Högström.

Totalt har regionen runt 3800 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet