• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

43 krokomsbor nappade på socialförvaltningens vädjan om frivilliga till omsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Marie Ågran, verksamhetschef i Krokom, tittar nöjt på listan med frivilliga.  Här finns 43 personer som är villiga att rycka in när det krisar på kommunens särskilda boenden.

– Det är fantastiskt vilket gensvar vi har i Krokom, säger hon.

De som anmält sig som frivilliga ska kallas in i sista hand, när vikariepoolen är tömd. De får sin lön och eventuell övertid.

– Det finns så mycket de kan göra för att underlätta för de som är i tjänst, säger Ann-Marie Ågran. De som är undersköterskor kan gå in i arbetet  direkt . De som inte har någon erfarenhet kan till exempel diska, hämta saker, tvätta, sprita ytor och packa skyddsutrustning.

Många borta

I tisdags hade 21 anställda inom omsorgen i Krokoms kommun testats positivt och betydligt fler är hemma i karantän för att någon i hushållet testats positivt.

– Det är mycket ansträngt, säger Ann-Marie Ågran. Jag är så stolt över att Krokom har så många som vill hjälpa till.

Hör verksamhetschef Ann-Marie Ågran om vilka frivilliga som anmält sig  som frivilliga i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.