Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kan bli en väderkris på den kris vi redan har” – hör Krokoms socialchef Anna Berkestedt Jonsson berätta om hur det hårda vädret som drar in, försvårar för hemtjänsten – och hur man försöker planera om för att lösa alla uppdrag ändå. Foto: SVT

Socialchef i Krokom om väntat oväder: ”Vi prövas lite extra just nu”

Publicerad

Coronaläget i Krokoms kommun är väldigt ansträngd just nu. Många inom personalstyrkan är smittade och där har 36 anställda bekräftad covid. Till det kommer många som tvingas stanna hemma på grund av förkylningssymptom. Nu försvåras läget ytterligare av ett oväder som drar in de kommande dagarna, som kan ställa till det för verksamheten.

– Det kan bli en väderkris på den kris som vi redan har, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef i Krokoms kommun.

Med anledning av pandemin är bemanningsläget mycket ansträngt ju nu på särskilda boendet i Krokoms kommun där man fått ta hjälp av personal från andra verksamheter i kommunen för att klara situationen.

Och i den befintliga vårdkrisen så drar ett oväder in de kommande dagarna över Jämtland och drabbar Krokoms kommun särskilt.

– Just nu har hela kommunen gått upp i krisläge. Vi får ju räkna ner dagarna tills vi har nått kulmen på själva smittspridningen, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef i Krokoms kommun.

Hon berättar att hon varit i kontakt med socialchefen i Åre och de tycker att de prövas lite extra just nu.

– Ja utifrån smittspridningsläget och ovädret som är på ingång, säger hon.

Hör i videon om de insatser som kommer att vidtas i Krokoms kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet