Uppgraderingen av Jämtkraft Arena kommer inte att vara fullbordad till matchen 13 juli. 6 000 åskådare kommer att få chansen att se turkiska stjärnlaget spela i Östersund. Foto: SVT Nyheter Jämtland

6 000 åskådare får plats mot Galatasaray

Uppdaterad
Publicerad

6 000 åskådare kommer att kunna se ÖFK:s hemmamatch mot Galatasaray på plats. Så långt kommer renoveringen av arenan att hinna.

Östersunds kommun fick göra en rivstart när man fick klart för sig vad som krävdes när ÖFK blev klart för spel i kvalet till Europa League. Inte blev pressen mindre av att första matchen spelas mot turkiska stjärnlaget Galatasaray.

Att det rådande publikrekordet på drygt 8 000 personer nu skulle ryka har nog många sett som självklart. Men så blir det inte. För att uppfylla UEFA:s krav kommer det bara att finnas plats för 6 000.

ÖFK – Galatasaray

Hinner inte bygga om

– Vi kommer inte att hinna bygga om norra ståplatsläktaren och där göra nya sittplatser, förklarar Arenabolagets vd Örjan Jervidal.

En av anledningarna till att det är kört till matchen 13 juli är att byggnationen blir så omfattande att den måste upphandlas inom ramen för Lagen för offentlig upphandling. De övriga insatserna, det vill säga ny och bredare konstgräsmatta, asfaltering av kringytorna samt konverteringen av södra ståplatsläktaren till tusen sittplatser, kommer däremot att hinnas med.

Behövs 8000 platser vid seger

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg, som ju har ett speciellt förhållande till just Lagen om offentlig upphandling, har inget att anmärka på kommunens arbetstakt.

– Det är en enorm insats som har gjorts och nu vet vi att vi får spela matchen i Östersund, säger han.

Om ÖFK händelsevis skulle slå ut turkarna så krävs 8 000 sittplatser längre fram i turneringen. I mitten av september tror man att det arbetat ska vara klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet