Mats Forslund, chef på Jämtland Härjedalen Turism tycker att det blir svårt att hinna skapa en bra projektansökan innan den 30 augusti. Därför avstår JHT från att söka pengar. Foto: SVT

70 miljoner till turistnäringen – men JHT tänker inte söka

Publicerad

70 miljoner kronor omfördelas av EU-medel till att stötta turistnäringen. Men länsorgansiationen Jämtland Härjedalen Turism, JHT, tänker inte söka medel. I klippet förklarar JHT:s chef Mats Forslund varför.

Under torsdagen kom besked från regeringen att ändrar i regionalfondsprogrammet så att 70 miljoner kronor kan användas till att stötta turism och besöksnäring. Det är öppet för ansökningar nu, och ansökningstiden sträcker sig fram till 30 augusti.

Trots att coronapandemin har ställt till det för besöksnäringen i Jämtland och Härjedalen så tänker inte länets övergripande organisation söka pengar. Ansöknings tiden är för kort menar Mats Forslund, chef på Jämtland Härjedalen Turism.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.