ÖIK stoppar allt spel för sina juniorlag. Foto: SVT

All juniorhockey i Östersunds IK stoppas efter coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen valde Östersunds IK att stoppa all juniorverksamhet från träning och matchspel. Nu sätts spelarna i karantän och hela juniorverksamheten ska testas.

Det handlar om en spelare inom juniorverksamheten som smittats av coronaviruset.

– Men flera har symtom och i väntan på provsvar väljer vi att vara försiktiga, säger Tommy Wahlund, ordförande i Östersunds IK.

Inom juniorverksamhetet finns det 70 till 80 spelare och ledare, samtliga ska nu provtas. Alla juniorspelare har också satts i karantän, vilket också innebär att de stannar hemma från skolan.

– Annars hade de ju träffats ändå och då hade det inte spelat någon roll om vi stoppade träningar och matcher.

Tegnell: ”Hockeylag sticker ut”:

”Svårare än fotbollen”

Igår sa alltså Anders Tegnell att hockeylag sticker ut bland de smittade. Enligt Tommy Wahlund är det svårare att undvika smittspridning inom ishockeyn än exempelvis fotbollen.

– Vi försöker så gott vi kan, exempelvis genom att hålla avstånd och sprida ut oss i fler omklädningsrum. Men det är svårt i avbytarbåset. Om vi skulle ha en eller två meters avstånd skulle båset behöva vara mer än 50 meter långt. Fotbollsspelare kan ju sitta på läktaren.

Han pekar även på att ishockeylag har långa bortamatcher.

– Vi har ju bortamatcher i Kiruna där spelarna åker buss tillsammans i flera timmar.

Barn- och ungdomslagen samt A-laget kommer fortsätta träna och spela som vanligt eftersom man inte sett någon smittspridning där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.