En helikopter vattenbombar skog i länet 22 juli. Foto: Robert Henriksson/TT

Alla skogsbränder i Jämtlands län släckta

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlands räddningsförbund meddelade under söndagsmorgonen att alla skogsbränder i länet var släckta. Nattens regnoväder kom som en skänk från ovan för räddningstjänsten i länet.

Skyfallet hjälpte att till sist få bukt med de kvarstående bränderna och vid 21.30-tiden på lördagen kunde samtliga insatser avslutas och överlämnas till markägare.

På söndagsmorgonen inkom ett nytt larm om en skogsbrand vid Vindberget nära Rissna i Bräcke kommun men efter ett par timmars letande kunde räddningstjänsten konstatera att inget brann och insatsen blåstes av.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Flera mil slang samlas in

För närvarande pågår ingen räddningsinsats i hela länet, men det råder fortsatt totalt eldningsförbud i hela länet. Läs mer om det här.

”Tillsammans med god hjälp av frivilliga pågår nu ett intensivt arbetet med att samla in materiel som finns lämnat ute i skogarna, till exempel flera mil slang”, skriver räddningstjänsten Jämtland på sin sajt.

På söndagseftermiddagen kom larm om en ny brand i Härjedalen, som kunde släckas under kvällen. Läs mer om den här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet