Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Ideborg, verksamhetschef för nära vård i Härjedalen, säger att man jobbar hårt för att lösa bemanningen. Om det inte kommer in tillräckligt med personal kan verksamheten behöva bantas. Foto: Bengterik Busk/SVT

Bemanningskris på ambulansen i Härjedalen – kan behöva dra ner på verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

När de nya reglerna för dygnsvila börjar gälla på söndag 1 oktober kommer ambulansen i Härjedalen att behöva än fler anställda. Ett redan tufft läge väntas då bli än värre.

Stationerna har i mångt och mycket gått runt på flera medarbetare som långpendlar och som därför vill jobba mer koncentrerat. Detta kommer inte längre vara möjligt med de nya reglerna om dygnsvila, som innebär att man måste ha minst 11 timmars vila per pass.

Med de nya reglerna kommer ambulansen att behöva bemanna upp ytterligare. Vilket visat sig svårt.

– Vi riskerar att behöva korta ner någonstans om vi inte får till bemanningen, säger Lina Ideborg, verksamhetschef för nära vård i Härjedalen.

Hör mer om vad konsekvenserna med de nya reglerna kan innebära i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.