Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför Amir Nazari överväger att sluta på sitt jobb inom äldrevården i Föllinge. Foto: Lukas Johansson/SVT

Undersköterskan Amir om bemanningskrisen i Krokom: ”Var rädd om befintlig personal”

Uppdaterad
Publicerad

Amir Nazari jobbar som undersköterska och deltidsbrandman i Föllinge, Krokoms kommun, men överväger att lämna om hans arbetsförhållanden på äldreboendet inte blir bättre.

– Det är klart att folk säger upp sig, säger han.

I början av maj gick Krokoms kommun ut med sommarbonusar och förra veckan tog man till ytterligare sommarpaket för att lösa sommarens bemanningskris. Trots detta är det, enligt socialchefen Anna Berkestedt Jonsson, fortfarande kris.

Amir Nazari har jobbat inom äldrevården och LSS i fem år men överväger nu att lämna både orten och yrket. Dålig lön, dåliga arbetstider och att ledningen enligt honom ”inte är rädd om personalen” är anledningar som gör att han nu börjat överväga att lämna yrket.

– De säger att det är personalbrist, var rädd om om personalen då, säger Amir som också försökt öka sin lön – utan större resultat.

Men om det faktiskt inte finns pengar för löneökningar då?

– Det är klart det finns pengar när man kan ta in stafettsköterskor.

Föllinge kan bli av med en deltidsbrandman

Amir är också deltidsbrandman i Föllinge, något som är en bristvara på många orter i länet och Föllinge är inget undantag.

– Vi har i dagsläget fyra vakanta platser, säger Jim Kaarnavuo, enhetschef på räddningstjänsten.

Lämnar Amir orten blir det ytterligare en vakant plats.

Hör Amir Nazari  berätta om varför han överväger att sluta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.