Länsstyrelsens självutlösande kamera Visa alla (2)
Visa alla (2)

Ännu ett vargbesök

Publicerad

Varghannen som uppehåller sig runt Storsjö i nordvästra Härjedalen gjorde ett nytt besök i byn under natten mot fredagen. Vargen fångades på bild utanför ett bostadshus.

Det har blivit mera regel än undantag att vargen besöker Storsjö under kvällar, nätter och tidiga morgnar. Natten mot fredagen var inget undantag, vargen snokade runt i byn under de tidiga morgontimmarna och fångades på bild utanför ett bostadshus.

Vargbesöken bekymrar byborna, framförallt de som har hund eftersom vargen visat stort intresse för hundburar och hundar. Enligt uppgifter till Jämtlandsnytt upplever vissa bybor ett obehag inför att rasta hundar ute i byn under kvällstid.

Vargens orädda uppträdande i byn har förklarats med att den lockats av de rådjur som håller till i byns närhet. Bybor har även bevittnat hur vargen jagat rådjur inne bland husen.

Under torsdagen var länsstyrelsens personal på plats i Storsjö för efter att oroliga bybor hört av sig angående vargen. Flera samebyar har ansökt om skyddsjakt på storsjövargen men hittills har inga beslut om vargens framtid fattats. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storsjövargen

Mer i ämnet