Vår spanare Fredrik hittar resterna efter vargens måltid

Storsjövargen slog rådjur

Uppdaterad
Publicerad

Den varg som på senare tid gjort sig hemtam i byn Storsjö fällde under natten ett rådjur mitt i byn.

SVT Mittnytts vargspanare Fredrik Israelsson och Per-Erik Ström fanns under natten mot tisdagen på plats för att försöka fånga Storsjövargen på bild.

Vargen har på senare tid varit synlig mitt i byn Storsjö i Härjedalen. Ogenerat har den strosat omkring mellan husen. Naturbevakare har registrerat vargens närvaro i byn minst fyra gånger.

Storsjövargen

Vägarna korsdes i mörkret

Vargen och våra spanares spår korsade varandra flera gånger i nattmörkret Men riktig närkontakt eller något fototillfälle blev det aldrig. Gatljusen i Storsjö släcks klockan 23.00.

Drama mitt i byn

Men när gryningsljuset kom kunde våra spanare se resultatet av ännu ett nattligt vargbesök.

Spåren i snön avslöjade att vargen jagat och fällt ett rådjur 50 meter från ett hus i byn. Vargen har sedan släpat sitt byte genom byn, 200 meter från kyrka och affär, och sedan över vägen. Där, vid en liten tjärn, har den sedan haft kalas på halva djuret.

– Det var inte bra att den åt upp mitt rådjur, säger Astrid Hoversjö som bor i huset där dramat utspelade sig. Hon har ofta matat rådjuren och är inte glad åt att vargen vistas i byn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjövargen

Mer i ämnet