Flera anmälare hade under gårdagen, natten och morgonen oönskat besök i sina bostäder. Ett kunde avstyras av personen som bor i lägenheten. Foto: Jonas Ekströmer/ TT

Ännu fler inbrott rapporterade inatt

Uppdaterad
Publicerad

Inbrotten fortsätter att anmälas i Jämtland. Under gårkvällen och morgonen har flera inbrott och inbrottsförsök rapporterats, och den röda tråden är att man tagit sig in via balkongen.

SVT berättade igår att flera inbrott i Jämtland anmälts under kort tid, och att Polisen nu flaggar för att det är ”högsäsong” för inbrottstjuvar.

Under dagen igår ska pengar ha försvunnit från en adress i Torvalla, och där ska inbrottet ha skett via balkongen.

Fler inbrott via balkongen

Under gårkvällen anmäldes ytterligare två inbrott, båda i Duved. Det som ska ha tagits är smycken och även där har man tagit sig in via balkongerna.

Tjuven skrämdes iväg

Senare, under natten till idag, anmäldes ett inbrottsförsök i Mörsil, där en okänd person setts ta sig upp på balkongen med stege.

Den boende i bostaden lyckades skrämma iväg personen genom att banka på dörren.

Tog datorer och nycklar

Under morgonen anmäldes ett inbrott från kontorslokaler i Östersund.

Fordonsnycklar och datorer har försvunnit.

I Bräcke anmäldes ett annat inbrott under morgonen, också från företagslokaler. Maskiner, verktyg och kassaskåp har försvunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.