Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I och med att det finns sådana anor och traditioner här så tror jag att det är viktigt att hotellet kommer igång”, säger Hans Bark som är vd för Sidsjö fastigheter i Sundsvall som köpt Högfjällshotellet i Storlien. Hör hans tankar om byggnaden. Foto: SVT

Anrika Högfjällshotellet i Storlien väcks till liv igen: ”Hjärtat i hela bygden”

Uppdaterad
Publicerad

Det klassiska hotellet i Storlien har varit igenbommat under flera år och har legat ute till försäljning. Efter många turer har nya ägare nu köpt hotellet och skidanläggningen i byn.

Det är Sidsjö fastigheter AB i Sundsvall som köpt Högfjällshotellet, hela skidanläggningen, drygt 40 lägenheter och 3 200 hektar mark.

– Vi ska göra vårt yttersta för att det här ska bli bra men vi är också beroende av både kommunen och byborna. För det är ett samarbete som måste till för att det här ska fungera, säger Hans Bark som är vd för bolaget.

Interiören är väl bevarad och på väggarna finns bland annat konstverk av Einar Forseth (1980). Foto: SVT

Vill få till hyresrätter

Företaget planerar också för hyresrätter för permanent boende:

– Jag tror att det här är hur viktigt som helst för det här lilla samhället och jag tror att om sju år är det betydligt fler fastboende här, säger Hans Bark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.