Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Easypark är Östersunds mest använda parkeringsapp. Men få verkar ha uppmärksammat att företaget numera lägger till en serviceavgift. En avgift som Östersunds kommun är tveksam till om den är förenlig med avtalet. Foto: Lukas Johansson/SVT

Användare av appen: ”Man bara klickar, betalar och får det gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Bland trafikanterna i Östersund verkar kunskapen om Easyparks nya serviceavgift vara begränsad. Och ingen vi pratade med på stan hade aktiverat det lokala alternativet som gör att man slipper serviceavgiften.

Easypark står för ca 50 procent av Östersunds kommuns intäkter via parkeringsappar. Ganska många bilister har alltså appen på sin mobiltelefon.

Betalar i onödan

Men få verkar ha uppfattat att Easyparks serviceavgift är något som kommunen inte kräver och som går att välja bort. Det innebär att många betalar minst 4,95 kr i onödan vid varje parkeringstillfälle.

Se hur några parkerare i Östersund reagerar när de får höra talas om serviceavgiften och att kommunen nu ser över avtalet med Easypark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.