Redan i maj förra året började Jan Lindahl förbereda sig på att det skulle komma en våg av restaurangkonkurser. Till exempel knöt han upp medhjälpare. Men då kom det inga konkurser.
Att Allstar nu gett upp kan sägas vara den första stora krogkonkursen i Östersund och länet. Frågan är om vi nu snart få se en dominoeffekt av krogar som faller.
– Restaurangerna har det i dag klart kärvare än för ett halvår sedan. Det här kan vara början på en omfattande konkursvåg, tror Lindahl.
”Branschen riskerar tippa”
Många krögare har i skuggan av pandemin kämpat med näbbar och klor för att klara sig.
– Men när det kommit regler om ingen alkohol efter klockan 20 eller bara en gäst per bord riskerar hela branschen att tippa, säger Lindahl.
”Sök professionell hjälp – i tid”
Han vill samtidigt varna de krögare som kämpar i sitt anletes svett från att göra något oöverlagt. Som att begå något brottsligt eller kanske belåna sin egen villa.
– Det är bara dumheter. I stället ska de söka professionell hjälp medan tid är, säger Jan Lindahl.