Årebo blir ny generalsekreterare för internationella skidskytteförbundet Foto: IBU International Biathlon Union

Niklas Carlsson ny boss för skidskyttarna

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Carlsson blir ny generalsekreterare för IBU, det internationella skidskytteförbundet. Han har tidigare jobbat på det internationella skidförbundet men var nu senast vd för Alpina VM i Åre.

– Detta har varit en längre process men det känns som en positiv utmaning, säger Niklas om det nya jobbet.

När vi når honom är han redan på plats i Salzburg där han kommer att ha sin bas från och med första september när jobbet drar igång.

”Det känns bra”

Utnämningen av Niklas betyder att Sverige kommer att ha två högt uppsatta roller inom det internationella skidskytteförbundet där ordföranden är Olle Dahlin sedan förra hösten. Olle Dahlin säger att det ska bli roligt att jobba med Niklas Carlsson:

– Vi tog hjälp av en internationell rekryteringsfirma som tog fram några kandidater utifrån den kravprofil vi hade. Ett krav var att personen skulle ha erfarenhet från internationellt arbete, vilket Niklas har från FIS, internationella skidförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.