Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi är fortfarande i chocktillstånd, man bara skakar inombords för det är så otroligt märkligt att vi inte får tillstånd att köra två av tävlingarna på de sträckorna, säger Patrik Nordin arrangör fjällmaraton Årefjällen. Foto: Eva Danielsson /SVT

Arrangören av fjällmaraton efter avslaget för Ottfjället: ”Vi är i chocktillstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen beslut att inte ge tillstånd till två delsträckor av sommarens fjällmaraton över Ottfjället har väckt starka reaktioner, inte minst hos arrangör Patrik Nordin. Beslutet är fattat på felaktiga grunder, menar han.

Det var i förra veckan som länsstyrelsen meddelade att tillstånd inte skulle ges till de två delsträckorna som går över Ottfjället.

– Det kom som en chock. Det här kommer att få stora konsekvenser för oss, både tidsmässigt och ekonomiskt, säger Patrik Nordin, grundare och arrangör för Fjällmaraton.

”Felaktiga uppgifter”

Länsstyrelsens beslut har fattats på felaktiga grunder, bland annat när det gäller uppgifterna om maratonloppens omfattning. Tävlingarna är mindre omfattande än vad som framgår av länsstyrelsens beslut.

Dessutom menar Patrik Nordin att själva tolkningen av gällande lagstiftning är felaktig.

– Det är också märkligt att länsstyrelsen å ena sidan säger nej till de här två delsträckorna över Ottfjället men å andra sidan för diskussioner om att leda besökare från populära platser i Vålådalen, som Blanktjärn, till just Ottfjället, säger Patrik Nordin.

Maratonveckan genomförs

Fjällmaraton har genom åren utvecklats, från att utgöra ett enda lopp år 2005 till en hel fjällmaratonvecka med totalt 12 lopp.

När det gäller årets maratonvecka säger arrangör Patrik Nordin så här:

– Alla tolv loppen under maratonveckan i Ottsjö i sommar kommer att genomföras. Men nu måste vi göra om dragningen på de två längsta loppen, 100 K och 45 K, säger Patrik Nordin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.