• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton, Hanna och Viggo är några av alla unga företagare som visade upp sina företagsidéer under tisdagen. Se vad de hade att erbjuda. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Återbruk och hållbarhet i fokus på UF-mässa i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen hölls Jämtlands regionala UF-mässa i centrala Östersund där 75 UF-företag med totalt 220 av 509 elever ställde ut och fick marknadsföra sina affärsidéer.

Skålar av gamla LP-skivor, återvunna mobiler och AI-genererade tavlor var några av alla produkter som såldes.

Patroner blir konst

En av de unga företagarna var Hanna Rönnberg, med UF-företaget Jämthagel UF. Till vardags går hon sista året vid ekonomiprogrammet på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund.

Hennes affärsidé är att återvinna hagelpatroner och skapa tavlor med jämtländska motiv.

– Det är en väldigt stor lärdom och jag har märkt vilket stort åtagande det är att vara egen företagare, säger Hanna Rönnberg.

Återbruk och hållbarhet

Precis som tidigare år var hållbarhet och återbruk återkommande teman hos de unga entreprenörerna.

– Det är jättekul att det tänker till kring sina affärsidéer, vi behöver arbeta mer med det cirkulära, säger Sara Månsson, regionchef för Ung Företagsamhet i Jämtland.

Möt några av de unga företagarna och hör dem berätta om sina affärsidéer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.