Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför skideleverna Tuva Ahlstrand, Linn Liedholm och Axel Karlsson startat UF-företaget Knyt i Järpen. Foto: Eva Danielsson/SVT

UF-företagets affärsidé – minska segregation i Järpen: ”Har märkt skillnad i skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Skideleverna Tuva, Linn och Axel har startat UF-företaget Knyt för att öka integrationen bland ungdomarna i Järpen.

Cirka 500 elever i  Jämtlands län tränas nu på att bli egna företagare. Under ett år får elever som går sista året på gymnasiet driva ett UF-företag.

– Vi har bildat företaget Knyt som arbetar med att att förbättra segregationen här i Järpen, säger Tuva Ahlstrand, UF-företagare.

Hör mer i klippet ovan om hur de jobbar med det här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är kul att göra olika saker och man är inte lika ensam, säger Lina Ahmed. Foto: SVT

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Källa: Ung Företagsamhet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.