Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bankchefen Lars Rådström tipsar om hur man som bankkund bör agera under den ekonomiska oron som råder nu. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Bankchefen i Östersund: ”Tänk långsiktigt och sitt still i båten”

Uppdaterad
Publicerad

Inflationen skapar oro hos många. Och på en av bankerna i Östersund märks det att allt fler kunder vill ha råd om hur de ska göra för att lindra effekten av värdeminskning på kronan och högre räntor.

Lars Rådström är chef för banksektionen inom Länsförsäkringar Jämtland och han bekräftar att många hört av sig med funderingar den senaste tiden.

– Det är klart att vi har kunder som hör av sig till oss och känner oro både för ekonomin rent allmänt och för sina sparpengar.

Bolånen blir dyrare

Lån till bostad är för de allra flesta den största ekonomiska posten i hushållets ekonomi och det som påverkas mest om räntan går upp. Och där har Lars Rådström bara ett råd.

– Prata med din bank och få en privat ekonomisk genomgång och en bra koll på framtida utgifter.

I klippet ovan berättar Lars Rådström också varför det är bra att ta det lugnt och inte agera i panik när det svajar i ekonomin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.