Barn- och utbildningsnämndens nuvarande ordförande Joel Nordkvist (M) blir Moderaternas nya gruppledare. Han ersätts av Jananders Mattsson (M). Foto: SVT

Barn- och utbildningsnämnden får ny ordförande när M möblerar om

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Jämtlands län håller just nu på att möblera om i leden. Förändringarna innebär att Barn- och utbildningsnämnden får en ny ordförande.

Nämndens nuvarande ordförande, Joel Nordkvist, blir Moderaternas nya gruppeldare med speciellt fokus på ideologisk utveckling inför valet 2022. Han ersätts av Jananders Mattsson som var vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i femton år fram till 2013.

En annan förändring är att Pär Fredriksson kliver upp som första vice ordförande för Östersundshem på bolagsstämman den 18 juni.

Beskedet om förändringarna meddelades av Moderaterna på en presskonferens på onsdagen. Det officiella beslutet kommer att fattas på kommunfullmäktige den 17 juni och börjar gälla från och med den 1 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds skolor i omorganisation

Mer i ämnet