Robert Uitto (S) och Elin Lemon (C) Foto: SVT

Beslutet: Bussgods läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan två timmars debatt beslutade regionfullmäktige i kväll att avveckla Bussgods i länet. Oppositionens vädjan om att vänta för att hitta andra lösningar fick inte gehör.

Mötet i kväll var extrainsatt och skulle bara ta ställning till en enda fråga: Ska Bussgods i länet läggas ner eller ej?

Majoriteten med Socialdemokraterna och Moderaterna föreslog en nedläggning, eftersom Bussgods i länet går med förlust och regionen måste spara pengar.

Turerna kring Bussgods 2019

Oppositionen, bestående av Centern, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna vädjade om att låta Bussgods vara kvar under tiden som en djupare analys och utredning kan göras.

Efter en lång debatt gick ändå regionfullmäktige på majoritetens förslag. Bussgods kommer att avvecklas under början av 2018.

Röstsiffrorna blev 30 röster för en nedläggning, 17 röster mot. Två Moderater avstod från att rösta och sex ledamöter var frånvarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Bussgods 2019

Mer i ämnet