Arkivbild. Torsby ski tunnel. Foto: TT

Beslut om skidtunnel skjuts upp – Inga godkända anbud

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om bygget av en skidtunnel i Gällö skjuts upp. Inget av de fyra anbud som kommit in uppfyllde kraven. Nu återremitteras ärendet.

Det var under torsdagskvällen som kommunstyrelsen i Bräcke hade ett möte om huruvida bygget av en skidtunnel i Gällö ska fortskrida. Under mötets gång kunde politikerna dock konstatera att de anbud som lämnats för att bygga skidtunneln inte levde upp till de ställda upphandlingskraven.

– Vi har inte kunnat fatta beslut utan har återremitterat ärendet till tjänstemännen, säger Sven-Åke Draxten (S), kommunalråd Bräcke.

Skidtunneln i Gällö

Fyra anbud hade lämnats in av två anbudsgivare, som i nuläget är hemliga.

– Den ena anbudslämnaren räknade med för höga kostnader och den andra hade lämnat ofullständiga uppgifter, säger Sven-Åke Draxten (S).

Ingen återvändsgränd

Nu kommer ärendet att få göras om på tjänstemannanivå. Endera kommer det att hållas förhandlingar med anbudslämnarna, eller så kommer det att göras en ny upphandling.

Har det här bygget blivit en återvändsgränd?

– Nej, nu blir det omtag. Den här skidtunneln är viktig för oss som en del i vintersportklustret i området. Vi räknar med både fler arbetstillfällen och utbyggd turistindustri med en skidtunnel på plats, säger Sven-Åke Draxten (S), kommunalråd Bräcke.

Skidtunneln, som till skillnad från den rikskända tunneln i Torsby ska byggas under jord, beräknas kosta ungefär 30 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet