Bräcke kommun behöver säljs skidtunneln i Gällö. Den är för dyr för att kommunen ska fortsätta skjuta till pengar, menar majoritetsstyret i kommunen. Foto: SVT

Majoritetspartierna föreslår försäljning av skidtunneln i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

Majoriteten i Bräcke kommun – Centern och Socialdemokraterna – vill att skidtunneln säljs. De ekonomiska utmaningarna anses för stora även fortsättningsvis för att kommunen ska fortsätta skjuta till pengar, meddelar majoriteten.

Beskedet kom på tisdagen efter att majoriteten tagit del av den utvärdering som gjorts av skidtunneln MidSweden 365. Utvärderingen har gjorts av en konsult som gått igenom de ekonomiska förutsättningarna.

Majoriteten skriver i ett pressmeddande:

Skidtunneln i Gällö

”Vi har tagit del av innehållet i rapporten från den upphandlade konsulten WSP. Där ser vi att MidSweden 365 har mycket stora utmaningar för att nå framgång under överskådlig tid, och det skulle behövas stora investeringar i både marknadsföring och bolagets organisation för att nå ett tillfredsställande resultat över tid.”

Slutsatsen som dras är att kommunens ekonomiska stöd till skidtunneln nu behöver upphöra.

Majoriteten meddelar därför att den kommer att föreslå kommunfullmäktige den 17 april att uppdra till kommunstyrelsen att skidtunneln ska säljas till ett företag eller en organisation.

Om inget intresse finns från någon köpare föreslås att skidtunneln avvecklas och fastigheten säljas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av alla turer runt skidtunneln i Gällö – på 60 sekunder. Foto: SVT/Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet