Rådhusgatans avstängning påverkar mest, tror Jan Asplund på Östersunds kommun Foto: Maria Harning SVT

Besvärligt i trafiken under skidskytte-VM

Uppdaterad
Publicerad

Flera större gator i Östersund har stängts av till följd av skidskytte-VM som inleds nästa vecka. Störst påverkan har stängningen av Rådhusgatan.

Den som ska köra bil i Östersund ska nog tänka ut färdvägen i förväg nu. Från och med lördagen den 2 mars är flera gator avstängda. En av gatorna är Rådhusgatan, som trafikeras av 13000 fordon per dygn.

– Det blir besvärligt, men jag hoppas att folk tar det lugnt och väljer andra vägar, säger Jan Asplund, samordnare vid Östersunds gatu-och trafikkontor.

Skidskytte-VM 2019 Östersund

Utanför Rådhuset kommer alla medaljceremonier vid skidskytte-VM att äga rum. Hela gatan är avstängd för att rymma publiken, och under prisutdelningarna blir det extra säkerhetsåtgärder med tanke på risken för terrordåd.

– Då kommer det att stå stora, tunga lastbilar på tvären över Rådhusgatan, och även på tvärgatorna, säger Jan Asplund. Ingen ska kunna köra in ett fordon in i folkmassorna.

Rådhusgatan, Litsvägen och ÖSK-vägen är alla avstängda under VM Foto: SVT Design

Förutom Rådhusgatan är även Litsvägen och ÖSK-vägen avstängd från och med idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidskytte-VM 2019 Östersund

Mer i ämnet