Betygen på väg uppåt – fler behöriga till gymnasiet i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Fler ungdomar i Östersund klarar gymnasiebehörighet. Av alla elever i årskurs 9 har 81,7 procent fått godkänt i de viktigaste ämnena.

Resultatet är en klar förbättring sedan förra året. Andelen elever som klarat gymnasiebehörighet har ökat med tre procentenheter jämfört med förra läsåret, visar en analys gjord av utbildningsförvaltningen.

Torvallaskolan i särklass

Torvallaskolan visar upp den största förändringen i positiv riktning. Från 58 procent behöriga elever förra året till 78 procent nu i år.

Annika Källgård som är förvaltningschef för skolan i Östersund tror att resultaten kommer att förbättras ytterligare framöver. Hon menar att flera av de åtgärder som vidtagits under 2018 för att få upp elevernas studiresultat inte kan ha slagit igenom redan nu.

– Att alla i verksamheten har stort fokus på att göra allt man kan för att få eleverna att nå målen, är antagligen det som nu påverkat resultatet för detta läsår, menar Annika Källgård

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.