BillyAnklew (SD) Foto: SVT

Billy Anklew (SD): ”Den misstänkte chefen måste bort”

Uppdaterad
Publicerad

Den chef inom kommunen som är åtalad misstänkt för att ha misshandlat en underordnad måste bort från sin chefstjänst, säger Billy Anklew (SD).

– När vi hade kommunledningsutskott idag, onsdag, förklarade jag att den här chefen har skadat kommunen och att han inte kan vara kvar även om det kommer att kosta kommunen en del, säger han.

Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) säger att man idag har ventilerat frågan men att det nu inte är aktuellt att lyfta personalfrågan till det politiska planet.

Flera oppositionspolitiker har tidigare i ett öppet brev förklarat att förtroendet är förbrukat för kommunledningen och de tjänstemän som varit involverade i det här ärendet.

Slog till anställd

Det var i slutet av februari i år som den aktuella chefen under en fikarast slog till en av sina underordnade. Händelsen inträffade när chefen var på väg ut ur rummet där det ska ha skämtats om uppfostringslavetter.

Chefen var avstängd från sitt arbete under kommunens utredning men är nu tillbaka i tjänst.

– Det som hände var oacceptabelt, men chefen har fortsatt vårt förtroende, sa kommunchefen Gunnel Gyllander på tisdagen.

I måndags åtalades chefen misstänkt för misshandel.   

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.