När Ragunda kommun organiserar om får elever i mellanstadiet på Järåskolan byta skola till hösten. Foto: SVT

Bispgårdenelever flyttas till Hammarstrand

Uppdaterad
Publicerad

Från och med höstterminens start får de elever som skulle ha gått årskurs fyra till sex på Järåskolan i Bispgården i stället bli elever på Anders-Olofsskolan i Hammarstrand.

Höga kunskapskrav och få sökande till utannonserade lärartjänster är några av anledningarna till att skolledningen i Ragunda kommun organiserar om.

Bristen på lärare gör att förvaltningschefen på barn- och utbildning i Ragunda kommun menar att det är svårt på Järåskolan att tillgodose barnens rätt till en likvärdig utbildning.

– Nu är det skarpt läge. Vi behöver göra förändringar i organisationen säger Maria Renvall, i ett pressmeddelande.

Lovat inte lägga ner

Tidigare har politikerna i Ragunda lovat att inte lägga ner Järåskolan i Bispgården.

– Vi vill poängtera att det här gäller en flytt av årskurser och inte en nedläggning av Järåskolan. Vi kommer att satsa på att förstärka samarbetet mellan förskolan och grundskolan på Järåskolan för att skapa en god organisation och ledning som ska syfta till att eleverna och personal skall få en bra arbetsmiljö med målet att öka måluppfyllelsen, säger Maria Renvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.