Foto: SVT

Blixtnedslag i Hotagen – ny skogsbrand bekämpades

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick rycka ut på en ny skogsbrand, denna gång i Myrbodarna i Hotagen. Blixtnedslag verkar vara orsaken. Två rökpelare har synts i området. På fredag kväll uppgavs branden vara släckt.

Larmet kom vid 15-tiden på fredagseftermiddagen. Åtta personer från räddningstjänsten i Jämtland är på plats och förstärkning från Norge är på väg.

– Det är två rökpelarare och branden ligger väldigt otillgängligt till, säger Jörgen Vikström, informatör hos räddningstjänsten. Eventuellt ska en helikopter rekviereras för att hjälpa till med släckningen.

Under fredag kväll uppgavs att en styrka även är på väg från Norge, från Sörli, och befinner sig i området. Vid 19.30-tiden ska branden ha varit släckt, och eftersläckning pågick, enligt Räddningstjänsten i Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet