Bo Ottosson har nominerats av ÖFK:s valberedning till att föreslås som ny ordförande i klubben (arkivbild). Foto: SVT

Bo Ottosson blir ny ordförande i ÖFK

Publicerad

Det blev valberedningens förslag, Bo Ottosson, som valdes till ÖFK:s nya ordförande. Annars var det dukat för strid när en konkurrerande kandidat flutit upp under senaste dagarna.

På fredagskvällen höll ÖFK sitt extra årsmöte. Anledningen till det var att man inte hann få fram en ordförandekandidat till det ordinarie årsmötet.

De senaste veckorna har det stått klart att valberedningen skulle föreslå Bo Ottosson, som civilt är verksam inom åkerinäringen.

Men en samling med förankring bland klubbens större sponsorer presenterade en motkandidat. Det var Mathias Rasteby, som kommer från Berners – en av ÖFK:s större sponsorer.

Enligt de rapporter vi fått från det extra årsmötet så rördes känslorna upp hos flera närvarande. Anledningen var att flera som dykt upp inte ansågs vara röstberättigade. Och röstsiffrorna slutade nu 57–31 till Bo Ottossons fördel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.