Bosse Svensson: ”Östersund måste ändra sin attityd”

Publicerad

Det går inte att vara stor på sig, som man säger i Jämtland. Kommunalrådet Bosse Svensson (C) vill att Östersunds kommun blir mer generöst gentemot länets övriga kommuner.

Rådhuset i Östersund är som en massiv symbol för att det är Östersunds kommun som håller i taktpinnen. Bosse Svensson är självkritisk och menar att kommunen varit självgod.

Måste ändra attityd

– Vi har för ofta, när det gäller samarbeten, utgått från det som är bra för Östersund. Det är dags att vi ändrar attityd.

Bosse Svensson har tagit initiativ till träffar med länets kommunalråd.

– Det har varit mycket givande, säger han. Vi pratade bland annat om att samarbeta kring digitalisering av samhällstjänster och naturligtvis har vi kompetens som vi kan erbjuda de övriga kommunerna.

Se bortom kommungränsen

Bosse Svensson påpekar att det är viktigt att kommunens ytterområden utvecklas. Det gynnar angränsande kommuner som Ragunda, Berg, Strömsund, Krokom, Strömsund och Bräcke. Han poängterar att Östersunds utveckling är på de mindre kommunernas bekostnad.

– Vi får inte stanna vid kommungränsen, säger Bosse Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer