Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör butikschefen Jonas Helander om takraset när de under tisdagen väntade på det efterlängtade beskedet att återigen få öppna. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Nu får några av butikerna på Lillänge öppna efter takraset

Uppdaterad
Publicerad

Sedan söndagens takras på Lillänge i Östersund har nästan alla butiker i affärslängan hållit stängt. Nu väntar de på klartecken från fastighetsägaren att få öppna igen.

– Det ska bli skönt att få möta sina kollegor och kunder igen, säger Jonas Helander som är butikschef på Ica Kvantum.

– De har gjort en massa mätningar och allt låg inom gränsvärdena. Så det såg lovande ut inför morgondagen, säger han.

I ett inlägg på sin Facebooksida meddelade butiken senare på tisdagskvällen att de fått klartecken att öppna efter noggranna tester av taken.

Tak på Lillänge köpcentrum i Östersund rasade in

Sedan tidigare har bland annat Jula kunnat öppna igen. Sofie Blom Bergström, vd för Persson Invest Fastigheter, har tidigare sagt att butikerna ska öppnas efterhand.

Kommer tvingas slänga mat

Eftersom matbutiken utrymdes står vagnar och korgar framme precis som det lämnades. Jonas Helander säger att butiken försöker slänga så lite som möjligt av miljöskäl, men det kommer vara mycket som behöver rensas ut.

Intersport, där taket rasade in, kommer att ha fortsatt stängt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tak på Lillänge köpcentrum i Östersund rasade in

Mer i ämnet