Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bostadsområdet Blomstergården kommer att innebära mer trafik på Genvägen. Boende längs vägen tycker redan att det är orimligt höga bullernivåer i deras hem och har överklagat till mark- och miljödomstolen. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Byggplaner i Blomstergården i Östersund överklagade – domstol besökte området

Uppdaterad
Publicerad

Redan nu tycker boende längs Genvägen i Östersund att det är för mycket buller från trafiken. Men den kommer att öka ytterligare om Mark- och miljödomstolen släpper igenom detaljplanen för bostadsområdet Blomstergården. Under tisdagen besökte Mark- och miljödomstolen området.

Omkring 500 bostäder planeras ingå i bostadsområdet Blomstergården som är tänkt att byggas intill Skidstadion i Östersund. Men just nu väntar projektet på att Mark- och miljödomstolen ska avgöra om projektet får fortskrida. Det efter att boende längs Genvägen överklagat planerna. Under tisdagen hölls en så kallad syn, då alla berörda besökte områdena det handlar om.

”Blev mycket värre”

Barbro Djurberg har bott på Genvägen i 25 år och berättar att det tidigare varit en lugn gata genom villaområdet. Men att det sedan Pampasvägen, som ansluter Litsvägen och sista biten av Rådhusgatan, byggdes 2009 blivit en radikal förändring.

– Det blev mycket värre än vad som förväntades då, säger Barbro Djurberg.

I inslaget berättar hon hur det är att bo längs Genvägen och hur hennes familj begränsats i sitt hem på grund av bullret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.