1963 anordnades den första upplagan av festivalen. Foto: Emma Höglund/SVT/SVT Grafik

Chatt: Vilka är dina starkaste minnen från Storsjöyran?

Publicerad

Arrangörerna för Storsjöyran i Östersund räknar med ett en miljon människor besökt festivalen. Har du varit där – och har några minnen du vill dela med dig av? Kanske har du varit på en konsert du aldrig glömmer eller träffat ditt livs kärlek i vimlet?

Och kanske finns det fler som delar samma minnen? Dela gärna med dig i vår chatt!
 

SVT rapporterade · Vilka är dina starkaste minnen från Storsjöyran?

Jag var med vid "Elefant Yran", tillsammans med Sångarbröderna och hämtade elefa ten där den stod placerad på Frösön.. Det hela var spännande eftersom vi delaktiga vid själva entren för den store Jumbon och att vi dessutom skulle sjunga från scenen.

Jan Malmberg

Mitt starkaste minne är när Sonny Liston var där.Han gjorde en turne i landet.När jag såg honom satt han på pall i ringen iklädd en vit badrock med huva.Han blängde lite på oss som stod där och det jag särskilt kommer ihåg var dom enorma händerna.Liston var väl världsmästare ett tag,och det det här var på 1960-talet.

Allan Lindqvist

När Hoola Bandoola spelade på stortorget. Härligt att se dem live.

Christina

Lasse n

Patty Smith var den häftigaste konsert jag sett på yran

BB King på Stortorget å innan slut vandring hem i sommarnatten med lille sonen med musiken i bakgrunden.

Eva

Tack för att ni delar med er av era minnen. Roligt att läsa. //Carola Isaksson ansvarig utgivare SVT nyheter Jämtland

SVT-avatarSVT-avatar
Carola Isaksson
SVT

Lady Gaga på Stortorget så klart..

Ingela Knutsson

Jag bodde en period på Storgatan 26, som då låg inom området. Jag fick gratis inträdesbiljetter för att komma hem. Den gav jag till min systerdotter och for själv ut till mitt fritidshus på Rödön.

Ylva Öhlund

1964 flyttade jag upp från Hofors till Östersund. Mitt minne av yran är gammalt. Yran ägde rum på den då tomma tomten där Traktören-huset nu står. Det var långbänkar för folk att sitta på. Kommer inte alls ihåg något av underhållningen.

Ylva Öhlund

När Ann-Margret uppträdde i Badhusparken 1968! En blyg flicka från Hollywood, som sjöng och uppträdde inför sina ”gamla” landsmän.

Gunhild Claesson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer