Chefsåklagaren: De har kunnat fatta beslut som gynnat den påstådda mutgivaren

Uppdaterad
Publicerad

Både Daniel Kindberg och Hans Carlsson är misstänkta för att grovt tagande av mutor. Mutorna ska bestå i att de två männen, via privata bolag, fakturerat Pilgrimsta hus för konsultuppdrag.

– Jag har inte kunnat se att det finns någon grund för den här faktureringen, säger chefsåklagare Martin Bresman.

Under tisdagen drog rättegången mot bland annat Daniel Kindberg och Hans Carlsson igång. De är misstänkta för bland annat mutbrott. Chefsåklagare Martin Bresman menar att de två männen under flera år fakturerade Pilgrimsta hus. Det skedde via de två männens privata bolag och skedde under tiden de båda var anställda på Östersundshem som vd respektive vice vd.

Och just att de hade framträdande positioner inom Östersundshem menar chefsåklagaren ger fog för att misstänka att brott begåtts. Under tisdagen pekade han bland annat på att Pilgrimsta hus under samma period utförde flera uppdrag för just Östersundshem. Bland annat var det Pilgrimsta hus som levererade de omdebatterade Attefallshusen.

Samtliga åtalade förnekar brott.

Hör åklagaren i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.