Undersköterskan Tone Tidemann bemannar den dygnsöppna teststationen på gränsen mellan Storlien och Meråker. Foto: Jøte Toftaker/ NRK

Nu inför Norge coronatest vid gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Nu måste den som ska resa in i Norge göra ett coronatest vid gränsen. Mellan Storlien och Meråker finns den enda dygnet runt-öppna teststationen mellan Jämtland/Härjedalen och Tröndelag.

I början av januari införde Norge att alla som reser in i landet måste testas för coronaviruset. Då kunde man göra testet inom 24 timmar från inresa, men många struntade i det och den norska regeringen skärpte kraven.

Det innebär att det bara är mellan Storlien och Meråker som det går att passera gränsen dygnet runt.

Coronapandemin

En teststation dygnsöppen

Gränspassagen mellan Tänndalen i Härjedalen och Röros håller bara öppet fyra timmar per dag, mellan klockan 8 och 12. På gränsen på väg 322 mellan Duved och Sandvika finns ingen teststation, vilket innebär att den i princip är stängd.

I videon ser du bilder från teststationen i Storlien och den vaktade gränsen vid Sandvika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet