Så beskriver länsborna hur olika de drabbades av ett oberäkneligt virus

Uppdaterad
Publicerad

Sjukdomen covid-19 har olika sätt att angripa den som smittas. Det visar verkligen alla inlägg vi fått i vår chatt. De handlar om allt från lite lätt snuva till kraftig magvärk och hög feber.

Pandemins framfart fascinerar. Att ett virus kan ge så skilda symptom jämfört med en vanlig influensa.

I vår chatt finns målande beskrivningar om hur kraftfullt viruset slår. Signaturen Åsa berättar om trötthet, svår värk, blåsor i munnen och hosta. Besvär som ledde till en njurbäckeninflammation.

Coronaviruset i Jämtlands län

Andra skriver om hur allt började med en lätt förkylning som dramatiskt vände över en natt. Febern steg och smak och lukt försvann.

Utdraget förlopp

Något som är tydligt är att covid-19 kan ge ett utdraget sjukdomsförlopp. Flera som delat med sig av sin sjukdomsbild beskriver en trötthet som varat i en månad till ett halvår.

Signaturen Stinsen beskriver hur han var övertygad om att han fått en blindtarmsinflammation. Men magvärken visade sig vara covid-19.

Slår olika

Hur olika viruset kan slå visar sig också i de inlägg från drabbade som klarat sig bra. Att febern endast varat några dagar och att lukt och smak kom tillbaka relativt snabbt. Men för många av dem som har delat med sig av sina erfarenheter har det tagit lång tid innan de repat sig.

LÄS MER: Potensproblem, hjärntrötthet eller lätt feber i två dagar. Här kan du ta del av länsbornas erfarenheter av att vara sjuka i covid -19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet