Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu när alla trädstammarna är framme får man ju tvärnita för en stor jäkla trädstam som sticker upp mitt i vägen. Bottnen är nådd”- hör byborna om den dåliga vägen i klippet ovan. Foto: SVT

Trädstammar sticker upp ur vägen i Skylnäs: ”Knäpp fast BH:n och ta ut löständerna”

Uppdaterad
Publicerad

Den dåliga standarden på väg 568 mellan Revsund och Lockne öster om Pilgrimstad i Bräcke kommun har retat upp de boende längs vägen under många år.

Den är sliten, spårig och trädstammarna kommer upp på fler och fler ställen.

I över 20 år har byborna kämpat för en bättre väg. Hans Olsson från Skylnäs har pendlat den här vägen under många år.

– Det är fruktansvärt svårt att parera alla hål. Det är rejäla gupp och stockar och stenar som dyker upp. Det kan komma från en dag till en annan, säger Hans Olsson bybo Skylnäs.

Vägarna i Jämtland sämst i landet

En sammanställning som branschorganisationen Transportföretagen gjort utifrån siffror från Trafikverket visar att de statliga vägarna i Jämtlands län är sämst i landet. 22 procent av de statliga vägarna i länet klassas i rapporten som i mycket dåligt skick.

Hör byborna berätta i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.