Jörgen Persson (S), kommunalråd i Bräcke, Anna-Caren Sätherberg (S) riksdagsledamot från Åre och Kalle Olsson (S) riksdagsledamot från Östersund Foto: SVT

De presenterade budgeten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett kommunalråd och två riksdagsledamöter från socialdemokraterna som fick uppdraget att presentera regeringens höstbudget för Journalisterna i Östersund.

– Det är en budget som fyra partier har förhandlat fram, det har varit tufft men nu är vi i mål, sa riksdagsledamoten Kalle Olsson (S). I sitt sällskap hade han riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg (S) från Åre och kommunalrådet Jörgen Persson (S) från Bräcke.

I budgeten så får kommuner som de senaste fyra åren haft ett högt flyktingmottagande i förhållande till kommunens storlek en extra summa. Det gäller två kommuner i vårt län, Åre som får 1,4 miljoner och Ragunda som får 600 000.

Budgeten innhåller också en satsning på rättsväsendet, bland annat fler poliser och då även i glesbygdslänen.

Hör riksdagsledamot Kalle Olsson (S) om polis-satsningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.