Sara Strömberg och Tore Hansson prisas för sina gärningar av Norrlandsförbundet. Foto: Fredrik Lundmark och Moa Lindberg/SVT

De prisas av Norrlandsförbundet

Publicerad

Tore Hansson på RSMH Fjällsjö och författarparet Sara Strömberg/Anders Nilsson har fått pris av Norrlandsförbundet för sina insatser.

Tore Hansson belönas med Norrlandsbjörnen för sitt arbete med Riksförbundet för social och mental hälsa i Fjällsjö, Backe. I motiveringen står:

”För ett långsiktigt och framgångsrikt engagemang i att stärka människors psykiska hälsa och gemenskap, samt i uppbyggnad av ett arbetsintegrerat socialt företag som dörröppnare för människor i behov av stöd”

Författaren Sara Strömberg och illustratören Anders Nilsson, som ligger bakom böckerna om Birger – det lilla Storsjöodjuret. får Olof Högbergplaketten. I motiveringen till priset kan man läsa:

”Sara Strömberg och Anders Nilsson tilldelas Olof Högberg-plaketten i Jämtlands län 2024 för deras mycket goda förmåga att gräva där de står och skapa lokala berättelser som gör invånarna stolta och når ut vida långt utanför länets gränser.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.