Drop in-mottagning på Stortorget i Östersund. Foto: Sara Choghrich/SVT

Drop in-vaccinering – och köer som när Springsteen var som hetast

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som 18-åringarna fick börja vaccinera sig valde Regionen att öppna en drop in-mottagning på Stortorget i Östersund. Och vilken rusning det blev. Liknande köer har nog inte skådats sedan Springsteen på Ullevi 1985.

Först ut av samtliga var Magnus Eriksson. Han hade stått här sedan morgonen. Med tanke på att det var 18-plussarna som nu skulle släppas fram, så framstod Magnus som något överkvalificerad

– Det har varit omöjligt för mig att få tag på en tid, så när det här dök upp så tog jag chansen.

Coronaviruset i Jämtlands län

100 doser Pfizer kunde man erbjuda i husvagnen den här gången.

– Vi förstod att det fanns intresse, men sådan här rusning var vi inte beredda på, förklarade sjuksköterskan Lotta Hagberg som skötte det rent praktiska.

Och det var alltså en helt häpnadsväckande kö. Husvagnen stod på Storgatan, inte långt från teatern. Kön gick upp vid den sidan och fortsatte sedan runt hela torget. Nere vid Storgatan igen gick kön söder ut i ett och ett halvt kvarter.

Faktum är att de som stod sist i kön hade bättre läge att köa efter biljetter till ÖFK:s match på söndag. De släpptes nämligen när vaccinationen pågått en timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet