Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under 22 år har tågen inte stannat i Nälden, men efter många års väntan invigdes under söndagen den nya hållplatsen. Se mer från invigningen i klippet. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Efter 22 år – nu stannar tågen i Nälden igen

Uppdaterad
Publicerad

I kyla och snöfall invigdes den nya tåghållplatsen i Nälden på söndagen. Tågen har inte stannat i Nälden på 22 år, men sedan 2015 har arbetet pågått för att få till en ny hållplats. 

Premiärtåget stannade i Nälden redan 07.46 på söndagsmorgonen. Men det tåg som skulle komma under själva invigningen klockan 11 fick tekniska problem och såg först ut att inte komma alls, men anlände till slut kraftigt försenat när invigningen i princip var över.

Trots det smolket i bägaren var det ändå ett glatt kommunalråd som fick äran att inviga den nya hållplatsen.

– Bitvis har det gått trögt i processen så visst har man tvivlat. Kommunen sköt till de sista pengarna för att det skulle kunna bli av, vilket inte var meningen. Men nu är vi äntligen här och idag är det bara ren glädje, säger Karin Jonsson (C), kommunalråd i Krokoms kommun.

Thomas Andersson, enhetschef för åtgärdsplanering på Trafikverket, var också med.

– Det är inte jättevanligt att få vara med och inviga en ny hållplats, så det är fantastiskt roligt att få vara här idag och inviga ett projekt vi jobbat med så länge, säger han.

Se mer från invigningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.