Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Turism och jaktfrågor tänker jag är frågor som intresserar jämtar och härjedalingar”, säger Josef Fransson (SD) ny riksdagsledamot för Jämtlands län. Foto: Maria Harning/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter omräkning – han blir SD:s riksdagsman för Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Josef Fransson från Skövde kommer att representera Sverigedemokraterna för Jämtlands län i riksdagen. Det står klart efter att Valmyndigheten räknat personrösterna.  Hör vem han är i klippet ovan.

SVT Jämtland når Josef Fransson i en paus i riksdagen och hinner ställa några snabba frågor. På frågan vilka frågor han kommer att driva för Jämtlands län svarar han:

– Turistfrågan är en stor fråga i Jämtland och Härjedalen, säger han. Sitter jag kvar i näringsutskottet så ligger de frågorna där.

Josef Fransson säger också att han är jägare.

– Jaktpolitiken är säkerligen väldigt viktig för Jämtland, även konflikter kring jakträttigheter, säger Josef Fransson.

Josef Fransson har suttit i riksdagen sedan 2010 och bor i Skövde, Västra Götalands län.

Här kan ni läsa vad han har motionerat om i riksdagen.

Först meddelade Valmyndigheten att Ann-Christine From Utterstedt (SD) från Västmanland skulle representera Jämtlands län, men hon kommer nu att representera Blekinge i riksdagen.

Josef Fransson är 44 år och är utbildad högskoleingenjör.

Han blev invald i riksdagen 2010 och är suppelant i EU-nämnden och riksdagsutskottet. Han har också varit ledamot i Näringsutskottet, Försvarsutskottet och Miljö-och Jordbruksutskottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet