Foto: SVT

Efter SVT:s rapportering: ”Vi tar med det här i vårt arbetsmiljöarbete”

Publicerad

Debatten kring veterinärer som hotas och trakasseras på sociala medier fortsätter. En av dem som tar det här på största allvar är branschorganisationen SLA Svensk Djursjukvård.

Det var tidigare i vår som vi berättade om den veterinär som hjälpte polisen med att omhänderta ett flertal kaniner och som sen hängdes ut på sociala medier.

Det spreds rykten om att det skulle ha varit ett felaktigt omhändertagande och det riktades stor ilska mot den veterinär som hjälpte till.

”Det är inte ovanligt”

Det har debatterats mycket i ämnet och Maria Lundvall på SLA Svensk Djursjukvård säger att det inte är ovanligt med sådana här typer av trakasserier.

– Vi får ju signaler om att det här händer med jämna mellanrum och att veterinärer är utsatta för den här typen av uthängningar, trakasserier och till och med hot, säger Maria Lundvall som är tjänsteman i förbundet.

LÄS MER: SVT gick igenom ärendet

Bransch- och arbetsgivarorganisationen SLA Svensk Djursjukvård jobbar med att organisera de företag som bedriver djursjukvård i landet och efter SVT:s rapportering tar de den här frågan på stort allvar.

– Det här är en väckarklocka. Vi har bestämt oss för att fokusera på den här frågan mer än vanligt med anledning av det här och kommer att ha det som ett fokusområde under hösten, säger Maria Lundvall.

TV: Se nyhetsinslaget på SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Veterinär trakasseras i sociala medier

Mer i ämnet