Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den tidigare enigheten kring försvarsetableringen har spruckit – nu går åsikterna isär. Här är platserna där S och M se ett nybygge. Foto: Karin Fallenius/SVT

Efter vändningen: Här vill oppositionen att det nya regementet ska ligga

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagens kommunstyrelse sa oppositionen nej till att gå vidare med planerna för en framtida försvarsetablering till Torråsen. Istället vill Pär Jönsson (M) att det nya regementet borde flyttas till Grytan.

Nu menar oppositionen att man behöver utreda frågan ytterligare och se över fler platser för ändåmålet och inte bara fokusera på områdena kring Torråsen. Det krävs en djupare analys av hur etableringen påverkar boende samt möjligheterna till rekreationen i området.

– Vi tycker att det här är en mycket bättre plats, Pär Jönsson (M) oppositionsråd i Östersunds kommun.

Oeniga om framtida placering av nytt regemente

Pär Jönsson menar att man istället borde utreda det militära övningsområdet vid Grytan mer.

Något som kommunalrådet Niklas Daoson (S) ser annorlunda på då Socialdemokraterna och Centerpartiet med sina åtta mandat gav klartecken till att planläggningen av det nya försvarsområdet får påbörjas. 

Hur ser ni på oppositionens kritik kring en eventuell etablering i Torråsen?

– Det är inte Östersunds kommun som bestämmer vart ett framtida regemente ska byggas utan det är Försvarsmakten. Det här är bara ett klartecken på att vi kan gå vidare, säger kommunalrådet Niklas Daoson (S).

I klippet kan du lyssna på hur de olika politiska blocken anser att det nya regementet borde ligga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.