Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad tillträdande rektor Irja Carlsson och frånträdande rektor Agnetha Ljungsparr säger om situationen just nu. Foto: Maria Broberg/SVT

Efterlängtad renovering av Sonfjällsskolan i Hede igång – ska vara inflyttningsklart 2024

Publicerad

Renoveringen av Sonfjällsskolan i Hede har dröjt då kommunen inte lyckades hitta en entreprenör som ville ta sig an uppdraget. Men sedan några månader tillbaka är renoveringen i gång. 

SVT har tidigare berättat om utmaningarna för kommunen att hitta en entreprenör. Redan innan förra sommaren tömdes lokalerna i huvudbyggnaden och under läsåret som varit har alla elever fått rymmas i paviljongen. Inför hösten har skolan hyrt in fler tillfälliga lokaler. Renoveringen av huvudbyggnaden kommer inte att vara klar till höstterminen.

– Det kommer att se ut ungefär som det gör nu och jag har varit runt och pratat med några klasser idag om vart de ska vara nästa läsår och vilken personal de har. Det är viktigt att man blir förbedd och känner sig trygg när man kommer hit  till skolstart så det ska inte vara några stora överraskningar, säger tillträdande rektor Irja Carlsson.

Hoppas på inflyttning hösten 2024

Förhoppningen är att allt ska vara klart december 2024.

– Men vi hoppas på att det kan vara inflyttning nästa höst. Att en del blir delbesiktad och vi kan flytta in i den delen, säger avgående rektor Agnetha Ljungsparr.

Under det senaste läsåret har de märkt att de inte fick plats i paviljongen.

– Nu har vi fått lokaler nere på buskgränd, jättefina lokaler, säger Agnetha Ljungsparr.

Hör rektorerna omombyggnaden i klippet i ovanför och hör vad eleverna tänker i klippet nedanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur har det varit att spendera ett läsår i paviljongen i väntan på renoveringen? Hör några elever från årskurs 7 i klippet. Foto: Maria Broberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.