Elcykel började brinna – utan att vara på laddning

Uppdaterad
Publicerad

Batterier i Hooverboards och mobiltelefoner som tagit eld under pågående laddning har varit ett problem. I veckan började en elcykel att brinna i Krokoms kommun. Utan att den stod på laddning.

Bara förvridna rester är kvar av den elcykel som misstänks orsakat en brand i ett hus i Krokoms kommun på måndagskvällen. Den var inte inkopplad till laddaren utan självantände. Försäkringsbolaget har nu tagit hand om cykeln och ska försöka ta reda på hur branden kunde uppstå.

– Den här branden är lite speciell eftersom cykeln börjat brinna utan att den laddades eller att det användes, säger Anders Dahlén som är skadeförebyggare på Länsförsäkringar.

I slutet på oktober gick räddningstjänsten i Skåne ut med en uppmaning att bara ladda under dagtid när det går att ha uppsikt. En liknande uppmaning ger Anders Dahlén i klippet ovan.

Anders Dahlén jobbar som skadeförebyggare på ett försäkringsbolag. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.