En person med covid-19 har avlidit på Östersunds sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har ytterligare en person med covid-19 avlidit på Östersunds sjukhus. Därmed har totalt 39 personer avlidit i covid-19 på sjukhuset.

Enligt den lägesrapport som kommer från region Jämtland Härjedalen har nu 5 448 personer konstaterats smittade av covid-19 sedan pandemins start. 39 personer har avlidit på sjukhuset.

2400 har påbörjat vaccinering

Sedan en tid tillbaka pågår nu vaccinering mot covid-19 på särskilda boenden och inom hemsjukvården. Fram till måndagen hade cirka 2400 personer fått sin första dos.

Coronaviruset i Jämtlands län

Regionen följer de nationella riktlinjer som finns angående vem som får vaccin först. Det går i nuläget inte att boka eller ställa sig i kö för vaccinering.

Enligt regionens hemsida kommer alla invånare i Jämtlands län att få veta när, var och hur vaccination mot covid-19 ska ske. Men i nuläget kan regionen inte ge någon mer detaljerad information eftersom det ännu är oklart när och hur mycket vaccin som finns tillgängligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet